ACTIVITEITEN van ABCONGO

Lire cette page en Français? cliquez ici

De activiteiten van ABCONGO situeren zich op 2 niveau’s:

  • In het Noorden
    • ABCONGO organiseert hier meestal sensibiliserende activiteiten, om in Vlaanderen sympathie of leden te (ver)werven  Soms trekken wij hierbij fondsen aan om projecten in het Zuiden (mee) te financieren.
  • In het Zuiden
    • In het Zuiden gaat het om de partners van ABCONGO die wij in de Democratische Republiek Congo (DRC) ondersteunen. De lokale, Congolese partner-organisatie stelt zijn projecten voor aan ABC. Vervolgens kiezen de leden van ABC met welke partner wij kunnen samenwerken en welk project van hen wij kunnen ondersteunen. De partnerorganisatie werkt de projecten uit, ABC volgt vanuit Antwerpen en West-Vlaanderen de projecten op. De Congolese partner draagt ter plaatse de verantwoordelijkheid en legt tevens verantwoording af naar de projectverantwoordelijke van de Associatie België-Congo.

Projecten van ABCONGO in uitvoering:

1. Opleiding jongeren tot agro-voedingstechnici

Dit is een nieuw project van de Associatie België Congo (ABCongo) in samenwerking met CIVAC in de RDC.

Het doel is jongvolwassenen opleiden tot agrotechnici in de landbouw en de voedingsindustrie. Hiermee creëren deze personen hun kansen op tewerkstelling en een verzekerde toekomst.

Meer informatie: klik op de link hiernaast project CIVAK.

2. ISTACHA Kimpese – een nieuw project in Kongo Central

Het project heeft een vanzelfsprekend doel: de voedselzekerheid “Sécurité alimentaire” te bewerkstelligen voor de lokale bevolking.  Dit project wordt gerealiseerd in Kimpese in Kongo Central (voorheen Bas-Congo)

                    

Meer informatie: klik op de link hiernaast project ISTACHA Kimpese.

Projecten waarop ABCONGO zich in de komende drie jaar zal concentreren:

1. In de provincie KONGO CENTRAL: CIVAK in Kimpese

Onder CIVAK dat een opleidingscentrum is, vallen zijn eigen productieateliers, zijn 2 restaurants, het Collège Père Kusika en Hogeschool ISTACHA.
Rondom CIVAK zijn er de landbouwers als toeleveranciers, zoals de mama’s van Zamba, de landbouwers op de hellingen van het Christalgebergte, en de landbouwunie UPROL.

2. In de provincie KWILU: SOLIBAND te Bandundu

SOLIBAND, dat een NGO is in Bandundu-ville, omkadert (treedt op als koepelorganisatie voor) OPA (Organisation des Producteurs Agricole) van:

1) OPA Bandundu (stad),
2) OPA Mushie Pentane (dorp),
3) OPA Lumbu (dorp),
4) OPA Telema (Bandundu-ville).
Print Friendly, PDF & Email