ONDERNEMENDE BOEREN verbinden en versterken – nieuw project

Lire cette page en Français? cliquez ici

Wij stellen u het nieuwe project voor, dat ABC samen met de NGO TRIAS uitvoert met financiële ondersteuning door de Provincie West-Vlaanderen.

De titel zegt al veel: “Ondernemende boeren verbinden en versterken

En de ondertitel verduidelijkt: “Lokale en federale boerenorganisaties verbinden en versterken met als doel het promoten van duurzame landbouw in DR Congo”.

Vrouwen in het veld
Twee doelstellingen:

 

 

Coöperaties en andere landbouwondernemingen in de provincies Mai Ndombe, Kwilu en Equateur stimuleren hun leden in de transitie naar duurzame en marktgerichte productie.

 

Concreet betekent dit: voor ABC-partner SOLIBAND NGO in Bandundu-ville (provincie KWILU): marktgerichte opleidingen, middelen om aan duurzame landbouw te doen en ook kleine machines om voedingsproducten te kunnen maken.
De nadruk hierbij ligt op “versterking van de capaciteiten van de organisatie”, op boslandbouw (combinatie landbouw en aanplantingen met bomen) en op de rol van vrouwen en jongeren.

De provinciale federaties van familiale landbouwers in Kwilu en Mai Ndombe

 

Réunion Soliband-Bandundu — ABCongo Flandre
groepsfoto van UPINO
zijn performante, inclusieve en democratische organisaties die kwaliteitsvolle diensten leveren aan hun leden op het vlak van ondernemerschap, klimaat en belangenvertegenwoordiging.

 

Concreet betekent dit: voor ABC-partner SOLIBAND NGO, dat zij ter plaatse, in Bandundu-ville (provincie Kwilu) opleiding en opvolging krijgen van de landbouw-federatie FOPAKKM.
De federatie FOPAKKM is op haar beurt onderdeel van CONAPAC RDC, zeg maar “de Congolese Boerenbond”.

ABC verzekert samen met TRIAS en de Vrienden van Congo uit Kortrijk, een goede opvolging van dit samenwerkingsproject. De projectverantwoordelijke bij ABC voor SOLIBAND is Yvette NGANAMPWA en de liaison naar TRIAS is Gerdi AMPE.

Bekijk met deze link een overzicht met foto’s van de uitvoering van dit project.

Print Friendly, PDF & Email